Lähdin töistä klo 16, mikä on minulle melko aikainen lähtöaika. Tavallisesti, jos menen töiden jälkeen kaupungille, ajan ensin kotiin, pysäköin autoni sinne, ja matkustan bussilla keskustaan. Tällä kertaa halusin kuitenkin päästä nopeammin, joten tavoistani poiketen ajoin suoraan kaupungille ja vein auton pysäköintiluola Louheen. Nousin maanpinnalle kauppatorin puoleisella hissillä klo 16:30. Tämä oli siis aikaisin ajankohta, jolloin pystyn mitenkään edes silloin tällöin kaupunkiin ehtiä. Torilla oli jäljellä kolme myyntikojua. Siis kolme! Yksi tuontihedelmiä myyvä koju ja kahden ison kasvihuoneen myymälät. Kävin etelänhedelmäkojulla katsomassa olisiko niitä kirsikoita ollut. Vielä ei selvästikään ollut niiden aika. Suuntasin sitten pikaisesti kasvihuonevihanneksia ostamaan toiselta paikalla vielä olleelta teltalta. Sieltä löytyikin riemukseni kevään uusia nauriita, jotka sopivat hyvin salaattiin. Lisäksi ostin pienen puskan lehtisalaattia ja kurkun.
Hunajanauris. Päinvastoin kuin talvinauriit, tällaiset tuoreet keväiset nauriit ovat parhaimmillaan raakana. |
Myös kalamyymälä oli onneksi auki, sillä mieleni teki kovasti juuri kalaa. Tarjolla oli kirjolohifileitä, jotka näyttivät aivan erilaisilta kuin tavallisesti: väri oli hyvin haalea, vain hieman oranssiin vivahtava vaalean ruskea. Muistin heti, että kasvatettujen lohien ja kirjolohien punainen väri johtuu väriaineista, joita kaloille syötetään. Tämä kala ei selvästikään ollut kyseistä sapuskaa saanut. Ostin fileen innoissani, mutta valitettavasti en tajunnut kysyä mistä kala on peräisin. Voiko se todella olla villinä kasvanut? Alkoi nimittäin olla kiire. Aika on rahaa. Tarkalleen 50 senttiä 12 minuutilta silloin kun auto on Louhessa.
Harvinaisen vaalea kirjolohifile. Keskellä on pieni riekale tavallista lohta tai kirjolohta, johon väriä voi verrata. Mutta onko vaaleus hyvä merkki? |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.