Tänään korkkasin viikonloppuna löytyneistä kirjasista Pasta-kirjan. En yleensä syö hirveän usein pastaa, koska se ei ole kovin terveellistä kaltaiselleni sohvaperunalle. Silloin kun pastaa kuitenkin syö, sen on oltava mahdollisimman hyvää. Uusi kirja inspiroi sen verran, että piti heti kokeilla yhtä ohjetta. Tässä ei sinänsä ole mitään erityisen uutta, vaan ruoka on varsin yksinkertainen ja nopea. Parsaa, sinihomejuustoa ja kermaa sekoitetaan pastan joukkoon. En tälläkään kertaa malttanut noudattaa ohjetta tarkalleen. Ohjeen mukaan parsa olisi pitänyt paistaa 230 asteisessa uunissa, mutta en viitsinyt lämmittää uunia niiden takia. Hyvin onnistui kattilan pohjalla paistaenkin. En myöskään löytänyt gorgonzolaa, vaan jouduin tyytymään tarkemmin määrittelemättömään sinihomejuustoon.
Pastaa parsa-sinihomejuustokastikkeessa (1 annos)
reilu kourallinen pastaa (alkuperäisessä ohjeessa tagliatelleja, minulla sattui olemaan fusilleja)
3 paksua parsanvartta
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
50 g sinihomejuustoa (ohjeen mukaan gorgonzolaa)
2-3 rkl kermaa
parmesanjuustoa
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Paista sillä aikaa muutamaan osaan katkottuja parsanvarsia oliiviöljyssä. Mausta parsat ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää parsan joukkoon sinihomejuusto ja kerma. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Raasta annoksen päälle parmesanjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.