torstai 26. toukokuuta 2011

Täytettyä munakoisoa

Kevään tuoreet vihannekset ovat alkaneet houkutella tuoreudellaan. Niinpä niitä tulee nyt ostettua enemmän kuin oikeastaan tarvitsisikaan. Tämän viikon kokkailut päätin aloittaa täytetyllä munakoisolla. Mieleni tekisi sanoa tätä kasvisruuaksi, mutta muutama sardellifile taitaa estää sen. Kasvisvaihtoehdoksi voisi kai sitten tarjota juustomunakasta... Jotenkin nurinkurista. Joka tapauksessa onnistuin valmistamaan herkullisen ruuan.

Käytin pohjana reseptiä Fran Warden kirjasta Italialaista 30 minuutissa. Tämä ruoka ei tosin valmistunut minulta 30 minuutissa, vaan aikaa kului pikemminkin tunnin verran. Vaihdoin ohjeeseen kuuluneet vaaleat leipäkuutiot saksanpähkinöihin, koska en viitsinyt ostaa vaaleaa leipää, jota en muuten halua hirveän paljon syödä. Lisäksi vaihdoin pecorinojuuston parmesaniin, koska sitä sattui olemaan valmiiksi jääkaapissani.

Täytetyt munakoisot (2 annosta)

1 munakoiso
oliiviöljyä
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
4 sardellifilettä
1 rkl kapriksia
kourallinen tuoretta basilikasilppua
kourallinen persiljasilppua
1 rkl pinjansiemeniä
½ dl murskattuja saksanpähkinöitä
parmesanjuustoa

Halkaise munakoiso ja koverra sisukset pois. Jätä kuori kuitenkin ehjäksi. Leikkaa sisukset kuutioiksi.


Kuumenna öljyä paistinpannulla, ja kuullota munakoison kuoria siinä muutama minuutti molemmin puolin. Aseta ne sitten kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Laita kuutioiksi leikattu munakoiso pannulle, ja kuullota kullankeltaiseksi. Silppua muut ainekset ja sekoita ne munakoisokuutioiden joukkoon. Täytä munakoison kuoret täyteseoksella. Ripottele raastettua parmesania päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.