Joku oli hylännyt roskakatokseen kolme pientä keittokirjaa. Näistä löytyykin ideoita vähäksi aikaa!
Ensimmäisenä tein ruokaa Vokki-kirjasta. Silmiin osui ohje "Paistettua kalaa pinjansiementen kera". Ohjeen noudattaminen ei valitettavasti tarkalleen onnistunut, sillä kaikkia tarvittavia aineksia ei löytynyt. Annokseen kuului kiinalaisia sieniä. Minulla ei ole aavistustakaan mitä tällaiset sienet ovat. Ostin pienen kourallisen siitakesieniä, ja ne tuntuivat sopivan ruokaan oikein hyvin. En myöskään löytänyt bambunversoja. Koska jääkaapissa sattui olemaan muutama varsi parsaa, päätin käyttää ne tähän ruokaan, vaikka ne eivät ohjeeseen kuuluneetkaan. Lopuksi ruokaan olisi pitänyt laittaa 2 tl riisiviiniä, jonka jätin pois, koska en viitsinyt lähteä etsimään yhtä ruokalajia varten Alkosta pullollista muuten melko hyödytöntä ainesosaa. Tämä ruoka on siis vain etäisesti ideoitu uuden kirjan perusteella, mutta ihan hyvin se silti onnistui.
Paistettua kalaa pinjansiementen kera (1 annos)
100-200 g valkoista kalaa (esim. kuhaa)
ripaus suolaa
3 rkl kasvi- tai pähkinäöljyä (itse käytin puoliksi seesamiöljyä, puoliksi rypsiöljyä)
1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
kourallinen siitakesieniä
puolikas paprika
1 kevätsipuli
5 parsanvartta
2 rkl pinjansiemeniä
Paloittele kala 2.5 cm leveiksi paloiksi. Ripottele kalapalojen päälle suolaa ja laita tekeytymään. Suikaloi inkivääri hienoiksi suikaleiksi. Silppua myös sipuli. Paloittele paprika 2.5 cm levyisiksi neliöiksi, sienet 2-4 osaan ja katko parsanvarret muutamaan osaan. Kuumenna öljy wokissa tai pannussa ja paista kalaa siinä 3 minuuttia. Siirrä sitten kala syrjään, lisää öljyä tarvittaessa, ja paista inkivääriä sekoitellen kunnes tuoksu irtoaa. Lisää sitten pannulle vihannekset ja sienet ja kypsennä 2 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon kala ja pinjansiemenet. Syö sellaisenaan, tai jos tarvitset enemmän energiaa, riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.