torstai 12. toukokuuta 2011

Varoitus

Innostuin kaupassa. Kerrankin uutuustuote, jota tekee mieli kokeilla. Vataja on alkanut valmistaa lisäaineetonta kinkkua. Ei ettäkö kauheasti huolehtisin lisäaineista, mutta noista nitraateista ja nitriiteistä varoitellaan toisinaan, ja niitä on tähän asti ollut kaikissa palvikinkuissa. Tällaiset kinkkupalat olisivat kuitenkin niin helppoja ja hyviä aineksia, joista saisi nopeasti laitettua yksinkertaista ruokaa. Siksi olisi hyvä jos niitä uskaltaisi syödä useamminkin.

Niinpä ostinkin palan uutuuskinkkua. Hieman tosin ihmettelin mihin kinkussa tarvitaan perunatärkkelystä ja appelsiinikuitua. Ja miksi vielä lisätään sianlihaproteiinia? Eikö pelkkä kinkku riitä? Sitä olisi vielä mahtunut, sillä kinkkua on tuotteessa vain 91 prosenttia. Ehkä tähän on jokin hyvä syy. Joka tapauksessa paloittelin kinkusta munakkaan täytteen. Maku oli tavallisia kinkkuja huonompi ja rakenne vastenmielinen. Erityisesti häiritsi paikoitellen esiintyvä sitkeys. Hampaissa vain narskui. Ihan kuin joukossa olisi ollut pieniä jänteenkappaleita.

En siis suosittele, vaan aion jatkossakin ostaa nitraatinpunaisia kinkkuja silloin kun niitä mieli tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.