maanantai 23. toukokuuta 2011

Riisikin voi joskus maistua

Riisi on epäekologista, ravintoaineköyhää ja mautonta. Onko siis mitään syytä syödä sitä? On. Esimerkiksi tämä Paella, joka maistuu ihmeen hyvältä ja juuri samanlaiselta kuin Valenciassa. Lihaa, kalaa ja äyriäisiä voi vaihdella mielensä ja saatavuuden mukaan. Samanlainen ruoka, jossa on riisin tilalla pätkittyä spagettia on muuten nimeltään fideua. Sekin on hyvää. Mutta tällä kertaa paellaa:

Paella (4 annosta)

oliiviöljyä (ihan reilusti)
300 g broileria suikaleina
1 sipuli
1 paprika
2 valkosipulinkynttä
200 g chorizomakkaraa
2 tomaattia
suolaa
mustapippuria
kurkumaa
1½ dl riisiä
1½ dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
100 g katkarapuja (pakaste)
100 g mustekalarenkaita (pakaste)
persiljaa

Ruskista broilerinpaloja öljyssä muutaman minuutin ajan. Laita ne sitten syrjään. Paloittele paprika ja tomaatti kuutioiksi ja sipuli suikaleiksi. Paista paprikaa ja sipulia hetken aikaa, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää murskattu valkosipuli, tomaatti, chorizo, mausteet ja riisi. Kääntele ja sekoita riisiä pannulla muutama minuutti. Lisää liemi ja valkoviini, ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut. Lisää pannulle broilerinpalat. Aivan lopuksi sekoita joukkoon sulatetut katkaravut ja mustekalarenkaat, ja kuumenna minuutin ajan. Silppua päälle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.