sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tipu

Löysin kaupan pakastealtaasta kevätkananpoikia ja ajattelin kokeilla. Toivoin että tällainen pikkutipu olisi ollut maukas sellaisenaan, ja siksi valmistin sen hyvin yksinkertaisesti. Maustoin tiput suolalla, laitoin ne uuniin, ensin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi, minkä jälkeen vähensin lämpöä 175 asteeseen. Valelin tipuja voin ja oliiviöljyn seoksella ennen paistamista ja useita kertoja paistamisen aikana. Paistoajaksi tuli lopulta yhteensä noin 1½ tuntia, mikä oli paljon enemmän kuin olin odottanut. Rintalihasta tuli vähän kuivaa, koivet olivat sopivan meheviksi paistuneita, mutta maku oli aivan yhtä vaatimaton kuin tavallisella broilerilla. En saanut selville miten tällaiset kevätkananpojat on kasvatettu, mutta epäilen, että kyseessä on vain tavallinen broileri, joka on vain teurastettu pienempänä. Kauniin näköisiä ne kyllä olivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti