Pidän monista kasvisruuista makunsa puolesta. Ongelmana on vain, että ne ovat usein liian kevyitä, eivätkä pidä nälkää loitolla hetkeä kauempaa. Tästä syystä olenkin päätynyt syömään lihaa, kalaa, munia tai juustoa lähes kaikilla aterioilla. Nyt kuitenkin syttyi idealamppu pääni päällä. Entä jos liian kevyen pääruuan kanssa söisikin ravitsevampaa lisuketta? Voisiko vihannespääruuan kanssa syödä kasan keitettyjä linssejä samaan tapaan kuin vaikkapa keitettyä riisiä? Tai ehkä niiden linssien joukkoon voisi sekoittaa alunperin pastalle tarkoitetun kasviskastikkeen. Tätä täytyy kokeilla. Ja sehän toimii!
Linssejä yrttien kanssa (1 annos)
1 dl vihreitä linssejä
3 dl vettä
vähän suolaa
2 pientä tomaattia
1 kevätsipuli
1-2 rkl basilikaa
1-2 rkl persiljaa
4 sardellifilettä (Oho, ei tämä ollutkaan kasvisruoka. Ehkä nämä voi jättää poiskin.)
oliiviöljyä
parmesanjuustoa
mustapippuria
Huuhtele linssit ja keitä niitä suolavedessä 20-30 minuuttia. Silppua tomaatit, sipuli ja yrtit. Kun linssit ovat kypsyneet, sekoita joukkoon sardellifileet ja silputut yrtit ja vihannekset sekä oliiviöljy. Kuumenna nopeasti. Sirottele päälle raastettua parmesania ja jauhettua mustapippuria.
Tämä tosiaan toimii! Mitä ihania mahdollisuuksia tämä avaakaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.